30 Yıllık Eğitim Geleneği

1990-1991 eğitim-öğretim yılında açılan Arel Koleji; bugün Arel Anaokulu, Arel İlkokulu, Arel Ortaokulu, Arel Anadolu Lisesi, Arel Fen Lisesi, Arel Spor ve Kültür Kompleksi ile eğitim dünyasında büyümeye devam etmektedir. 27 yıllık eğitim tecrübesine sahip olan Arel Eğitim Kurumları, 2007 yılında açılan İstanbul Arel Üniversitesi ile eğitim hayatında yeni bir sayfa açmıştır.

İstanbul Arel Üniversitesi, Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinin kabul ettiği 09.05.2007 tarih ve 2809/5656-Ek.76 sayılı kanunun, 18 Mayıs 2007 tarih ve 26526 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla kurulmuştur.

İstanbul Arel Üniversitesi; Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Tıp Fakültesi olmak üzere 6 fakülte; Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, ve Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere 2 yüksekokul; 1 Meslek Yüksekokulu ve 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsünden oluşmaktadır.

İstanbul Arel Üniversitesi; Tepekent Yerleşkesi, Sefaköy Yerleşkesi ve Cevizlibağ Yerleşkelerinden oluşmaktadır.

Arel Eğitim Kurumları Tarihçe

• 1990

AREL Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi eğitim- öğretime başladı.

• 1994

Arel Eğitim Kurumları İlk Mezunlarını Verdi.

• 1997

13.000 m2 Arel Spor Kompleksi sadece akademik başarının değil sosyal gelişimin de önemini göz önünde bulundurarak tüm öğrencilerin kullanımına açıldı.

• 2002

Arel Fen Lisesi ilk öğrencileriyle tanıştı.

• 2004

Arel Eğitim Kurumları eğitim standartlarını “TS-EN-ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi” Belgesiyle taçlandırdı.

• 2007

Arel Ortaokulu ve Anadolu Lisesi Uluslararası Bakalorya Orta Yıllar Programı (IB-MYP) uygulamalarında başarılı görüldü ve IB okulu olmaya hak kazandı.

• 2007-2008

Kurucu Başkan / Kemal Gözükara liderliğinde ve “nitelikli eğitim kadrosu ile araştırmacı, yenilikçi, yaratıcı, özgürlükçü, özgün ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi hedefiyle” Küçükçekmece- Sefaköy Yerleşkesinde Arel Üniversitesi kuruldu.

• Fen-Edebiyat Fakültesi
    • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
    • Güzel Sanatlar Fakültesi
    • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
    • Uygulamalı Bilimler Fakültesi
    • İletişim Fakültesi
    • Yabancı Diller Yüksekokulu
    • Meslek Yüksekokulu
    • Fen Bilimleri- Sosyal Bilimler Enstitüsü
    • SEM (Sürekli Eğitim Merkezi)
  • 2009
    • Büyükçekmece-Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi açıldı.
    • Arel Üniversitesi Öğrenci Evler (Villa Yurtlar)
    • Mevcut Birimlere ek olarak kurulan akademik ve idari birimler;
    • Sağlık Bilimleri Yüksekokulu
    • Kariyer Planlama Merkezi
    • Psikolojik Danışma, Rehberlik Araştırma ve Uygulama Merkezi
  • 2010

Toplum Çalışmaları ve Uygulama ve Araştırma Merkezi

• 2011

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

AREL Stüdyo – Arel Radyo Kuruldu

• 2012

Bologna Süreci Uluslararasılaşma

• 2013

YÖK Onaylı “Mükemmeliyet Belgesi”

ISO:270001:2013 Bilgi Güvenliği Sertifikası

• 2014

Proje Destek Ofisi

Avrupa Birliği “Diploma Eki” Ödülü

• 2015

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

13’ü TÜBİTAK/ARDEB 1’i Manu NET olmak üzere 14 proje

• 2016

Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Gençlik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kuluçka ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi

TIP Fakültesi kuruluşu

13’ü TÜBİTAK/ARDEB 1’i Manu NET olmak üzere 14 proje

• 2017

4 TÜBİTAK, 1 COST, 1 İSTKA ve 1 BAP olmak üzere 7 proje

• 2018

“İSO:9001:2015 Kalite Belgelendirmesi” Çalışmaları başlatıldı.

Özgür Gözükara Mütevelli Heyet Başkanlığı bayrağını Kurucu / Onursan Başkan Kemal Gözükara’dab devraldı.

AREL-Park Projesi Hazırlıkları Başlıyor

İstanbul Arel Üniversitesi Girişimcilik ve Liderlik Ofisi kuruldu

4 TÜBİTAK, 2 Avrupa Birliği , 2 İSTKA ve 1 BAP olmak üzere 9 proje

• 2019

Prof.Dr. Ali Argun Karacabey Rektör olarak atandı

Cevizlibağ Sağlık Yerleşkesinin kurulması

Öğrenci Kulüp Başkanlarına Türkiye’de MT Eğitimi’ni Veren Tek Üniversite

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol adıyla Basketbol Birinci Liginde mücadele etmeye başladı

Arel-Pro /İş Dünyası-Üniversite Entegrasyonu çalışmaları kapsamında 1000’den fazla şirketle çözün ortaklığı anlaşması yapıldı.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu

URAP Vakıf Üniversiteleri Sıralamasında Hızlı Yükseliş; Hedef ilk 10

4 TÜBİTAK, 1 Norveç Büyükelçiliği, 1 adedi ortak olmak üzere 3 İSTKA projesi ile toplamda 8 proje

• 2020

Öğrenci Merkezli Eğitim Anlayışının Sonucu; Öğrenci Rektör Danışmanları görevlerine başladılar.

Arel Üniversitesi önlisans-lisans-yüksek lisans kademlerindeki tüm dersler uzaktan eğitim sisteminde erişime açıldı

Sporun ve Sporcunun Üniversitesi; En Fazla Milli Takım Oyuncusu Olan Üniversite

Arel Üniversitesi iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun yeni bölümleriyle büyümeye devam ediyor;

• Tıp Fakültesi
    • Havacılık Yönetimi