Besin Hazırlama Laboratuvarı
Besin Hazırlama Laboratuvarı, Beslenme ve Diyetetik Bölümünün başta Beslenme İlkeleri, Beslenme ve Diyetetiğe Giriş gibi temel dersler olmak üzere diğer mesleki derslere yönelik uygulama yapmak amacıyla kurulmuştur.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü mesleki derslerinde teorik olarak anlatılan konuların uygulamaya döküldüğü bu laboratuvarda, 3 ünite üzerinde toplam 12 ev tipi ocak, 2 fırın ve çeşitli mutfak ekipmanları bulunmaktadır. Besin hijyeni göz önünde bulundurularak, sağlıklı besin hazırlama, pişirme ve saklama ilkelerinin uygulamaya dönüştürülmesi ve bu sayede öğrencilerin bilgilerini daha kalıcı hale getirmek amaçlanmaktadır. Besin hazırlama sırasında gerçekleşen tüm fiziksel, kimyasal ve duyusal değişimlerin gözlemlenerek, yapılan uygulamaların amacı, kullanılan malzemelerin yapı, görünüş ve besin ögesi bakımından sağlık üzerine etkileri tartışılmaktadır.
Laboratuvarlar
- Arel Hakkında
- Kurucu Başkan
- Tüm Programlar
- Başkanın Mesajı
- Rektörün Mesajı
- Besin Hazırlama Laboratuvarı
- Besin Mikrobiyolojisi Araştırma Laboratuvarı
- Biyomedikal Enstrümantasyon Eğitim ve Araştırma Laboratuvarı
- Elektrik Laboratuvarı
- Fizik Laboratuvarı
- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama Laboratuvarı
- Fizyoterapi Laboratuvarı
- Genetik Araştırmalar Laboratuvarı
- Haberleşme Laboratuvarı
- Hidrolik ve Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı
- Isı Transferi ve Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı
- İletişim Laboratuvarı
- İnsan Faktörleri ve Ölçümleme Araştırma ve Eğitim Laboratuvarı
- Kurgu Laboratuvarı
- Malzeme Muayene Laboratuvarı
- Mekanik Laboratuvarı
- Mikroişlemciler Araştırma Laboratuvarı
- Mikroişlemciler ve Gömülü Sistemler Eğitim Laboratuvarı
- Mimari Restorasyon Atölyesi
- Moleküler ve Hücresel Araştırmalar Laboratuvarı
- Optisyenlik Laboratuvarı