Biyomedikal Enstrümantasyon Eğitim ve Araştırma Laboratuvarı

Biyomedikal Enstrümantasyon Eğitim ve Araştırma Laboratuvarı, Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde okutulmakta olan Biyomedikal Enstrümantasyon I ve Biyomedikal Enstrümantasyon II derslerinin içeriklerini desteklemek ve bu bağlamda çeşitli lisans ve lisansüstü proje çalışmaları yürütmek amacıyla kurulmuştur.

Biyomedikal Enstrümantasyon konusunda gerekli eğitimin verilmesini amaçlayan bu laboratuvar, biyopotansiyeller ve fizyolojik parametrelerin elde edilmesine yönelik test düzeneklerinin oluşturulmasına olanak tanımaktadır. Laboratuvar ayrıca elektromiyografi, elektroansefalografi, elektrokardiyografi, nabız, solunum döngüsü galvanik deri cevabı, elektrookülogram, bir uyarana karşı reaksiyon zamanı, solunum hacim ve kapasiteleri, biyo-geribildirim, kan basıncı, kalp sesleri ile ilgili ölçümlerin yapılmasını mümkün kılmaktadır. Öğrenciler teorik derslerde okutulan ve yukarıda bahsi geçen fizyolojik parametreleri ve bunların ölçüm ilkelerini uygulamakta, bu ölçümlerde kullanılan sensör, elektrot vb. donanım ve düzenekleri yakından tanıma fırsatına sahip olurlar. Ayrıca öğrenciler bu sensör ve elektrotlarla ölçülen sinyallerin biyomedikal sistemler tarafından nasıl kuvvetlendirilip filtrelendirilerek gürültüden arındırıldığını ve kullanıcılar tarafından yorumlanabilir dalga formlarına nasıl dönüştürüldüğünü de bu laboratuvar sayesinde öğrenebilirler.