Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama Laboratuvarı

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama Laboratuvarı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde okutulmakta olan Temel Ölçme ve Değerlendirme, Isı-Işık Hidroterapi, Elektrioterapi gibi uygulamaya dayalı olan derslerin teorik olarak işlenmesinden sonra klinik ortamda uygulamalı olarak gösterilmesi amacıyla kurulmuştur.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında gerekli klinik eğitimin verilmesini sağlayan bu laboratuvar, öğrencilerimizin postür analizi, kas esnekliği, kas kısalıkları, kas gücü değerlendirmesi gibi temel değerlendirmeleri öğrenebilecekleri ortamı sunmaktadır. Laboratuvarda bulunan fiziksel ajanlar (TENS, Ultrason, Hotpack, Whirlpool, parafin kazanı, lazer) aracılığıyla Isı-Işık Hidroterapi ve Elektroterapi derslerinde öğrencilerin almış oldukları teorik eğitimi destekleyecek, klinik uygulamaları laboratuvar ortamında gözlemleyip kullanarak sahaya hazır öğrencilerin yetiştirilmesi sağlanmaktadır. Rehabilitasyon alanında elektroterapi uygulamalarının yanı sıra fizyoterapistler tarafından kullanılan rehabilitasyon egzersizlerinin pekiştirilmesi amacı ile kum torbaları, egzersiz bantları, egzersiz yataklarından faydalanılmakta ve ortopedi, nöroloji, pediatri alanlarında kullanılan traksiyon, nörofizyolojik yaklaşımlar, manipülaslyon, mobilizasyon uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler laboratuvarlarda bulunan maketler ile anatomi bilgilerini pekiştirebilmekte ve uygulamalı olarak çalışabilme imkanına sahip olmaktadırlar.