Hidrolik ve Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı

Hidrolik ve Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı, İnşaat Mühendisliği Bölümünde okutulmakta olan Akışkanlar Mekaniği ve Hidrolik dersleri ile Makine Mühendisliği Bölümünde okutulmakta olan Akışkanlar Mekaniği dersinin içeriklerindeki deneysel çalışmaları öğrencilere göstermek ve konu ile ilgili çeşitli lisans ve lisansüstü araştırmalar yürütmek amacı ile kurumuştur.

Laboratuvarda, akışkanlar mekaniği ve hidrolik konusunda gerekli eğitimin verilmesi ve araştırmaların yapılması için, ana ünite, yüzen cisimlerde stabilite inceleme mödülü, inceleme modülü, basınç merkezi inceleme modülü, debi ölçümü ve Bernoulli deney seti, borularda basınç ve sürtünme kaybı deney seti, Osborne-Reynolds deney seti, çok maksatlı açık kanal deney seti, jet çarpma etkisi deney modülü, kavitasyon deney modülü deneyleri ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır.