Mikroişlemciler ve Gömülü Sistemler Eğitim Laboratuvarı

PIC mikrodenetleyici geliştirme sistemlerinin yer aldığı Laboratuvar, Elektrik - Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerindeki Mikroişlemciler dersinde gerçekleştirilen uygulamalar için kullanılmaktadır. Öğrencilerimiz bu laboratuvarı proje çalışmalarında mikroişlemci sistemi prototip üretimi ve test amacıyla kullanabilmektedir. Mikroişlemciler ve Gömülü Sistemler Eğitim Laboratuvarı temel mikroişlemci sistemlerinin tasarımını amaçlamaktadır. Laboratuvarda yapılan uygulamalar sayesinde donanım ve yazılım açısından makinaların çalışma prensipleri öğrencilere aktarılmaktadır.

Mikroişlemciler ve Gömülü Sistemler Eğitim Laboratuvarı, 10 Adet Compaq marka dizüstü bilgisayarına sahiptir. Ayrıca 10 adet Lab-Volt mikroişlemci deney seti laboratuvar da bünyesinde bulunmaktadır. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha rahat ilerleyebilmesi için laboratuvar içerisinde projeksiyon cihazı, akıllı tahta ve bilgisayarlarda mikroişlemci simülasyon paket programı mevcuttur. Laboratuvar 47 m2 alana sahiptir.