Uluslararası İlişkiler

Yerleşkesi

Eğitim Dili

Uluslararası İlişkiler Bölümü: Dünya Sahnesinde Diplomasi ve Strateji

Uluslararası İlişkiler Bölümü, üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri’nde yer alan bir akademik programdır. Bu bölüm, öğrencilere hem uluslararası politikaları hem de ilişkileri inceleme fırsatı sunar. İşte bu bölümün temel özellikleri:

Geniş Kapsamlı İçerik:

Uluslararası ilişkiler; dış politika, uluslararası çatışma ve müzakere, savaş, nükleer silahların yayılması, terörizm, uluslararası ticaret ve ekonomi, uluslararası kalkınma gibi konuları inceler. Bu disiplin, ekonomi, hukuk, siyaset bilimi, sosyoloji, oyun teorisi ve hatta psikoloji alanlarını kullanarak disiplinlerarası bir yaklaşım gerektirir.

Uluslararası İlişkiler Çeşitli Kariyer Olanakları:

Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunları, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, ekonomi bakanlıkları, danışmanlık şirketleri, sivil toplum kuruluşları ve daha birçok alanda kariyer yapma fırsatına sahiptirler.

Lisans ve Yüksek Lisans Programları:

Üniversitelerde Uluslararası İlişkiler Bölümü, lisans düzeyinde üç farklı program (Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Avrupa Birliği İlişkileri) sunar. Ayrıca, bölge araştırmaları odaklı bir Uluslararası İlişkiler yüksek lisans programı ve Siyaset Bilimi doktora programı da bulunur.

Disiplinlerarası Bakış Açısı:

Bu bölüm, uluslararası sistemin temel kavramlarını, aktörlerini ve bileşenlerini analiz ederken geniş bir seçmeli ders havuzundan faydalanır. Öğrenciler, uzmanlaşma yolunda farklılaşarak ilgi alanlarına yönelebilirler.

Program Puan Türü Kontenjan Taban
Puanı
Taban
Başarı Sırası