Ulusal ve uluslararası radyo-televizyon kuruluşlarının sayıları hızla artarken, medya sektöründe görev alacak bireylerin aynı zamanda yeni iletişim teknolojileri konusunda yetkin olmaları da zorunludur. Günümüzde iletişim alanında uzmanlaşmak isteyenlerin etkin ürünler tasarlayıp üretebilmeleri için kurama ve estetik bakışa dayalı, ileri düzey teknoloji ile desteklenmiş bir eğitimden geçmeleri gerekir.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün amacı deneyimli akademisyenler ve sektörün önde gelen isimlerinden oluşan akademik kadrosu ve donanımlı stüdyolarıyla birlikte, öğrencilerin mesleki ve sanatsal yaratıcılıklarını keşfetmelerine yardımcı olmaktır. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, zorunlu temel derslerin yanında seçmeli ve mesleki dersler de alırlar. Bölümde deneyimli öğretim üyelerinin yanı sıra, sektörden gelen profesyoneller de bilgi birikimlerini öğrencilere aktarmaktadır.
Yedinci yarıyılda zorunlu staj yapan öğrenciler, sektörle tanışma ve mesleğin inceliklerini öğrenme olanağına sahip olur, alanlarında uzmanlaşma konusunda da yönlendirilirler. Öğrenciler 8. yarıyılda hazırladıkları bitirme projesiyle 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlamış olurlar.
Öğrenciler, okudukları bölüm ile eş zamanlı olarak bir başka bölümde eğitimlerini sürdürebilecekleri çift ana dal programından ya da kendi bölümlerine alan bakımından yakın olan başka bir bölümün eğitimine kısmen katılabilecekleri yan dal programından yararlanabilirler. Öğrenciler ayrıca Erasmus+ Programı kapsamında yapılan anlaşmalar çerçevesinde bir dönem ya da iki dönemden oluşan 1 akademik yıl boyunca Avrupa’daki üniversitelerde eğitim görebilirler.