Aşçılık

Aşçılık” Programının temel amacı, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yiyecek içecek elamanları yetiştirmektir. Bu programda yalnızca aşçı olarak dar kapsamda yetişmelerinin ötesinde, bu alanın gerektirdiği genel kültür dersleri ile de donatılmasını sağlamak.

 

Yiyecek-içecek yönetimi ve yemek pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler olarak hazırlanmıştır.

 

Bölümde İngilizce ağırlıklı olarak dört dönem boyunca verilmektedir. Seçmeli dersler olarak da Fransızca, Almanca, İtalyanca gibi yabancı dillerden de ders almaları sağlanacaktır. Klasik yemek pişirme teknikleri, Fransız, Türk, Osmanlı, Akdeniz, Uzakdoğu mutfakları ve modern mutfak tekniklerinin uygulamalı olarak verilmesi programa alınmıştır.

 

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri *

 

  • Aile ve Tüketici Bilimleri
  • Beslenme ve Diyetetik
  • Gastronomi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi
  • Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

 

* ÖSYM tarafından yayınlanan 2020 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Kılavuzunda yer alan bölümler.

REHBER’E SOR!

Bölüm ve Kontenjanlar
Burslar
Sanal Tur
WhatsApp