Mahkeme Büro Hizmetleri

Yerleşkesi

Eğitim Dili

Türkçe

Mahkeme Büro Hizmetleri Programı, Meslek Yüksekokulu bünyesinde Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü’ne bağlı olarak 2 yıllık eğitim sunan bir ön lisans programıdır. Türkçe dilinde eğitim verilmektedir.

Programın amacı, teorik hukuk bilgisini pratik becerilerle birleştirebilen, adli ve idari yargıda, özel sektörde veya ceza infaz kurumlarında çalışabilecek donanımlı meslek elemanları yetiştirmektir.

Mahkemeler, hukuk büroları ve avukatlar için akademik etkinlikleri düzenleme öncülüğü yapmak ve hukuk alanındaki bilimsel gelişmeleri takip ederek dersleri güncel tutmak da programın diğer hedefleri arasındadır.

Programın temel hedefleri şunlardır:

• Adalet hizmetlerinde ve özel sektörde idari işleri yürütecek temel hukuk bilgisine sahip yardımcı mahkeme personeli yetiştirmek.
  • Adalet Bakanlığı’nın adliye ve diğer alt birimleri başta olmak üzere kamu ve özel sektör kurumlarına nitelikli personel sağlamak.

Mezunlarımız, İcra Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Zabıt Katipliği gibi görevlere atanabilirler. İnfaz Kurumları’nda ise infaz memurluğundan müdürlüğüne kadar çeşitli pozisyonlarda görev alabilirler. Ayrıca, kamu ve özel sektördeki hukuk müşavirliği bölümleri, hukuk büroları ve yazılım destek firmalarında istihdam edilme olanaklarına sahiptirler.

Mahkeme Büro Hizmetleri Programı, TYT puan türü ile öğrenci kabul etmektedir.

Program Puan Türü Kontenjan Taban
Puanı
Taban
Başarı Sırası