Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

Son yıllarda dijital sistemlerin maliyetlerindeki büyük düşüş ve diğer alanlarda bilgisayar teknolojilerinin kullanımının yaygınlaşması, bilgisayar mühendisliğinin önemini büyük ölçüde arttırmıştır. Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 farklı dilde eğitim seçeneği sunan İstanbul Arel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, öğrencilerin bilgisayarlı tasarım, analiz ve bilgisayar uygulamaları üzerine temel oluşturmalarını ve hızla değişen teknolojiye uyum sağlayabilmelerini amaçlamaktadır.

 

Bölüm ayrıca, bilişim alanındaki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen, sayısal ve akademik düşünme ve bilimsel üretim gücüne sahip, bilim ve deneyi esas kabul eden, teknoloji ve bilim üretebilen, uluslararası alanda üretilen bilgiyi toplumsal ve endüstriyel faydaya dönüştürebilen, yaratıcı ve katılımcı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

 

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri; bilgisayar biliminin temel kuramları, bilgisayar mimarisi, bilgisayar yazılımı, programlama dilleri, veri yapıları, veri tabanları, işletim sistemleri, ağ teknolojileri ve dijital tasarım gibi temel konularda eğitildikleri gibi; ileri yazılım süreçleri ve yönetimi, yazılımda kalite güvencesi, uzman sistemler, kablosuz iletişim, ağ programlama, ağ güvenliği, robot teknolojileri, gömülü sistemler, yapay sinir ağları, yapay zekâ, semantik web teknolojileri ve veri madenciliği gibi özel konularda da seçmeli dersler alarak kariyer hedefleri doğrultusunda yeni teknolojileri öğrenme olanağına da sahiptirler.

 

Öğrencilere verilen projelerin, öğretim elemanlarının danışmanlığında gerçekleştirilmesi sayesinde, öğretim elemanları ve öğrenciler arasında sıkı bir etkileşim oluşmaktadır. Öğrenciler, eğitimleri sırasında yapacakları zorunlu staj uygulaması ile üniversitede aldıkları eğitimi iş dünyasında uygulama fırsatı yakalayarak, kendilerine uygun uzmanlık alanlarını belirleyebileceklerdir.

 

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Erasmus + Programı kapsamında Avrupa ülkelerindeki birçok üniversite ile kurulmuş olan ikili ortaklık anlaşmaları sayesinde eğitimlerinin bir bölümünü yurt dışında gerçekleştirebilmektedirler. Ayrıca İngiltere’deki çeşitli üniversiteler ile bulunan iş birliği olanakları ile öğrenciler staj uygulamalarını buralarda yerine getirebilmektedirler.

* * * Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi 2019 verilerine göre hazırlanmıştır.

Bölümün / Programın Puan ve Kontenjanları

 

Kodu
Burs
Kont. (2022)
Puan (En Küçük)
Başarı Sırası (En Küçük)
Burslu
6
450.50647
54100
%50 Burslu
34
284.18044
297000

 

Yerleşme Koşulları (YKS)

 

18.Öğrencilerin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile vakıf üniversiteleri arasında imzalanan mutabakat metni ile ilgili bu kılavuzun ileri sayfalarında yer alan duyuruyu incelemesinde yarar görülmektedir. Yükseköğretim Kurumlarının Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yaptığı mutabakat metni çerçevesinde ayrıntılı bilgiye ilgili üniversiteden ulaşılabilecektir.

 

21.Zorunlu hazırlık sınıfı dahil (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç) olmak üzere verilecek olan burslarda, Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %50 İndirimli: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan kısmını ödeyeceklerdir.

 

Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler, hazırlık sınıfında bir yıl ve programın normal öğretim süresi kadar (öğrenimine ve derslere devam etmesi şartıyla) devam ederek bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler karşılıksız olup öğrencinin öğrenimine devam etmeyerek programdan ayrılması durumunda ayrılan öğrencilerden bursluluk/indirim oranına göre ayrıca öğrenim ücreti istenemez.

 

İlgili yükseköğretim kurumu tarafından bu süreden daha fazla burslu/indirimli öğrenim görme imkanı verilebilir. Yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar.

 

64.Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti/Yönetim Kurulu tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğrenim ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere duyurulacaktır.

 

Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları da dikkate alınarak Mütevelli Heyetinin/Yönetim Kurulunun uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Bazı yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar.

 

Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

 

90.İstanbul Arel Üniversitesi’nde eğitim ücrete tabidir. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Lisans bölümlerinin ücretleri; Tıp Fakültesi 87.500 -TL, Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce), Psikoloji, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) bölümleri 51.867 -TL, İç Mimarlık bölümü 48.477- TL, Mimarlık, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce),İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği bölümleri 47.190-TL, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, Sosyoloji, Görsel İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Sinema ve Televizyon, Yeni Medya ve İletişim, Beslenme ve Diyetetik bölümleri 45.087-TL, İşletme, İşletme (İngilizce), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler (İngilizce), Finans ve Bankacılık, Uluslararası Ticaret ve Finansman (İngilizce), Endüstri Mühendisliği (İngilizce), Çizgi Film ve Animasyon 43.890-TL, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri 43.890-TL, Yönetim Bilişim Sistemleri, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Türk Dili ve Edebiyatı, Lojistik Yönetimi, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Havacılık Yönetimi, Biyomedikal Mühendisliği, Sosyal Hizmet bölümleri 41.690-TL, Sağlık Yönetimi bölümü 40.590-TL’dir. Ön lisans programlarının ücreti; Adalet, Anestezi, Anestezi (İÖ), Fizyoterapi, Fizyoterapi (İÖ),İlk ve Acil Yardım, İlk ve Acil Yardım (İÖ),Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (İÖ),Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (İÖ) programları 31.527-TL, Ağız ve Diş Sağlığı, Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık ,Bankacılık ve Sigortacılık (İÖ), Çocuk Gelişimi, Çocuk Gelişimi (İÖ), Dış Ticaret, Diş Protez Teknolojisi, Elektrik, Elektrik(İÖ), Elektronik Teknolojisi, Grafik Tasarımı ,Grafik Tasarımı (İÖ), İnsan Kaynakları Yönetimi, İnşaat Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi (İÖ),İşletme Yönetimi, Lojistik, Makine, Mekatronik, Mimari Restorasyon, Mimari Restorasyon (İÖ), Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Optisyenlik, Optisyenlik (İÖ), Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ), Turist Rehberliği, Turist Rehberliği (İÖ), Uçak Teknolojisi, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümleri 28.137-TL, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Radyo ve Televizyon Programcılığı (İÖ) programları 27.390-TL, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İÖ), İş Sağlığı ve Güvenliği, Moda Tasarımı, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İÖ), Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İÖ) programları 22.885-TL’dir. Bu ücretlere KDV dahildir. Ayrıntılı bilgi Üniversitenin web sitesinden edinilebilir.

 

144.Mühendislik programlarına (Orman, Ziraat, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Su Ürünleri/Su Bilimleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil.); programın, yerleştirme puan türünde başarı sırası 300 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır.).

 

Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır (Okul birincisi kontenjanları dâhil.)

REHBER’E SOR!

Bölüm ve Kontenjanlar
Burslar
Sanal Tur
WhatsApp