İlk ve Acil Yardım (İÖ)

Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne Bağlı İlk ve Acil Yardım Önlisans Programı 2 yıllık örgün eğitim vermektedir. Eğitim dili Türkçe’dir ve I. öğretim (gündüz) ve II. öğretim (gece) programları olarak eğitime devam etmektedir.

Programın amacı;

• Acil yardım ambulansı,
    • Hasta nakil ambulansı,
    • Hava (helikopter ve uçak) ve
    • Deniz ambulanslarında, diğer acil yardım araçlarında,
    • 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Komuta Kontrol Merkezi gibi
    • Acil sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerde görev yapabilecek,

Bilgi ve becerilerini tıptaki yenilikler doğrultusunda sürekli güncelleyecek hizmet sektörünün ihtiyacı olan donanımlı, alanlarında iyi yetişmiş “mesleki ve teknik” alanda yeterli bilgi ve beceriye sahip, teknolojik gelişmeleri takip eden, teorik ve pratik bilgilerini bir arada kullanabilen teknikerler yetiştirmektir.

Programdan mezun olan öğrenciler; Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde, hasta ve yaralılara temel ve ileri yaşam desteği verebilen; her türlü sistem travmasını tanıyıp uygun acil yaklaşımı yapabilen; ilk müdahaleleri yapılmış hasta ya da yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayacaklardır.

Öğrencilerimizin uygulamada yetiştirilmesini pekiştirmek amacıyla, her öğrenciye zorunlu staj yapma koşulu İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARELKAM) tarafından sağlanmaktadır. Öğrenciler, üniversitede edindikleri ilk ve acil yardım teknikerliği mesleğine ilişkin kuramsal bilgilerini beceriye dönüştürmek, bilgi ve becerilerini uygulamalı olarak geliştirmek amacıyla 112 İl Ambulans Servislerinde ve anlaşmalı özel hastanelerde staj yaparlar.