Biyomedikal Mühendisliği

Biyomedikal mühendisliği; tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik ve biyoloji gibi yaşam bilimlerinde ortaya çıkan sorunlara fizik, kimya, matematik ve mühendislik bilimlerinin temel ilkelerini kullanarak tanı veya tedaviye yönelik yeni yöntem, algoritma, cihaz ve yazılımları geliştirerek çözüm üretilmesini hedefleyen bir mühendislik dalıdır.

Biyomedikal mühendisliği ayrıca, mevcut yöntem ve cihazların mühendislik bilimleri ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak geliştirilmesinin ve imal edilmesinin yanı sıra, sağlık kurumlarınca kullanılan çeşitli ölçekteki tıbbi cihaz ve yazılım sistemlerinin sorunsuz bir şekilde işlemesi için bu sistemlerin kalibrasyonu ve bakımı gibi işlemleri kapsamaktadır.

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde yer alan Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, elektrik-elektronik, bilgisayar, makine ve endüstri mühendisliği gibi mühendislik dallarının temel ilkelerinin yanı sıra, temel tıp bilimlerine yönelik derslerin de yer aldığı bir müfredatı benimseyen ve disiplinler arası eğitim veren bir bölümdür.

Öğrenciler, 4 yıllık eğitim süresi boyunca tıp alanında hizmet veren çeşitli kurum ve kuruluşlarda biyomedikal mühendisi olarak görev alabilmeleri amacıyla kuramsal ve uygulamalı bilgi ile donatılırlar.

Üniversitemiz ayrıca bünyesindeki ArelKAM-Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla öğrencilere, sağlık hizmetleri ve sağlık endüstrisi kapsamında faaliyet yürüten kuruluşlarda zorunlu staj uygulaması dersi, mezuniyet sonrası kariyer planlaması ve sektörde yer alan kuruluşların temsilcileri ile bir araya gelerek bu temsilcilerin deneyimlerini paylaştıkları çeşitli etkinliklere katılma olanağı sunmaktadır.