Optisyenlik (İÖ)

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi

2 Yıl

Yerleşke

Yerleşke

Cevizlibağ Sağlık

Yerleşkesi

Eğitim Dili

Eğitim Dili

Türkçe

Gözlüğün 13. YY’ın sonlarına doğru Bacon tarafından icat edildiği rivayet edilmektedir. Bu rivayete göre; Bacon buluşundan dostu Goethal’i haberdar etmişti. O da İtalya’ya yaptığı bir seyahat sırasında, bu sırrı Pisa rahiplerinden Spina’ya açmış, Salvato d’Amarti adında bir Floransalı da gözlük kullanımını yaymıştır. 13. YY’ın son yirmi senesi içinde gözlük kullanıldığı konusunda tarih vesikaları hemfikirdir. 14. YY’ın ortalarında ise gözlük artık iyice yaygınlaşmıştır.

 

Gelişen toplum düzeyinin gereği gözlük talebinin artmasına paralel olarak yeni perakende firmalar kurulmaya başlamış ve her kesimi tamamen ithalata dayalı sektörde gözlük cam ve çerçeve toptan satıcıları oluşmuştur. Sektörde her yönüyle yenilenme ve gelişme 1980’li yıllardan sonra başlamış, sektörün her katmanı üretimden perakende ve laboratuar çalışma düzeyini ileri ülkeler seviyesine taşıma gayretiyle büyük aşama kaydedilmiştir.

 

Çalışma Alanları

Optisyenlik programından mezun olanlar; göz hastanelerinde, hastanelerin göz polikliniklerinde, optik mağazalarında, cam-çerçeve imalatı yapan merkezlerde, kontak lens  üretim yerlerinde, optik gereç satan depo ve üniversitelerde çalışabilir, isterlerse serbest gözlük mağazası açıp işletebilirler.

Program Puan Türü Kontenjan Taban
Puanı
Taban
Başarı Sırası
Optisyenlik (İ.Ö.)(Burslu)
TYT 4 317,94242 686.231
Optisyenlik (İ.Ö.)(%25 Burslu)
TYT 29 182,32495 2.827.317
Optisyenlik (İ.Ö.)(Ücretli)
TYT 1 179,11326 2.850.100

Alternatif Bölümler

FORMU DOLDUR!

Bölüm ve Kontenjanlar
Burslar
Kariyerine İlk Adım Bursu
WhatsApp