Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi

4 Yıl

Yerleşke

Yerleşke

Tepekent Kemal Gözükara

Yerleşkesi

Eğitim Dili

Eğitim Dili

Türkçe

Elektrik-elektronik mühendisliği; elektrik ve elektroniğin uygulamalarını inceleyen, günlük hayatı kolaylaştıran ve yaşam kalitesini arttıran yeni teknolojik ürünlerin ortaya çıkmasında önemli rol oynayan mühendislik dallarından biridir. Bugün her alanda hızla gelişmekte olan Türkiye sanayisine bağlı olarak elektrik-elektronik mühendislerine duyulan ihtiyaç artmakta ve gelecekte de bu artışın hızla devam edeceği öngörülmektedir.

 

İstanbul Arel Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü; genç, dinamik ve yetkin bir akademik kadroya sahip olup; devreler ve sistemler, elektromanyetik alanlar ve mikrodalga tekniği, elektrik makineleri, elektronik, enerji sistemleri, telekomünikasyon ve işaret işleme olmak üzere 6 alt alanda eğitim vermektedir.

 

Bölümün amacı özellikle elektrik, elektronik ve haberleşme alanlarında çağdaş bilim ve teknoloji düzeyinde eğitim-öğretim, araştırma ve endüstriyel uygulama etkinliklerinde bulunarak nitelikli ve araştırmacı mühendisler yetiştirmek, araştırma ve geliştirme yoluyla ülke ve bölge kuruluşlarının çalışmalarına ve bu mühendislik alanına giren konularda bilgi ve deneyim birikimine katkıda bulunmaktır.

 

Bölüm öğrencileri istedikleri ve gerekli koşulları yerine getirdikleri takdirde çift ana dal ve yan dal programlarından faydalanabilir, böylece kendi lisans bölümlerine ek olarak diğer alanlarda da eğitim alma olanağı bulabilirler.

 

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa ülkelerindeki birçok üniversite ile kurulmuş olan ikili ortaklık anlaşmaları sayesinde eğitimlerinin bir bölümünü yurt dışında gerçekleştirebilmektedirler. Bu sayede öğrenciler yurt dışında eğitim tecrübesi de kazanabilmektedirler. Bölümde eğitimin 7. döneminde zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır.

 

Zorunlu staj uygulaması, öğrencilere kendi alanlarında pratik yapma olanağı sağlarken iş hayatı tecrübesi kazanmalarına fırsat vermektedir. Öğrencilerin zorunlu staj yapacakları yerler,Üniversitemiz bünyesinde bulunan ArelKAM-Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından tüm öğrenciler için belirlenebilmektedir.

Program Puan Türü Kontenjan Taban
Puanı 
Taban
Başarı Sırası
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Burslu)
SAY 2 396,19584 115.491
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%50 Burslu)
SAY 13 - -

Alternatif Bölümler

FORMU DOLDUR!

Bölüm ve Kontenjanlar
Burslar
WhatsApp