Çizgi Film ve Animasyon

Çizgi Film ve Animasyon bölümü; görsel ve işitsel duyulara hitap eden, birçok farklı teknik ile disiplinler arası ortam sunabilen, oluşturulan bu ortamları bir araya getirebilen ve sanat dallarının her birinden farklı izler taşıyan bölümlerden biridir. Günümüzde dijital platformların daha da önem kazanması ile birlikte animasyon kavramı da farklı boyutlara ulaşmış ve farklı türde animasyon içerikleri üretme olanaklarını ortaya çıkarmıştır.

Bu bölümün temel amacı, Dijital Oyun Tasarımı, Grafik Tasarımı ve İletişim Tasarımı ve Yeni Medya, Radyo-Televizyon-Sinema, Reklamcılık gibi Çizgi Film ve Animasyon uygulamalarıyla ilişkilendirilebilecek diğer bölümlerle karşılıklı etkileşim içinde disiplinler arası bir öğrenme ortamı sunup yeni ve özgün ürünler ortaya çıkarmaktır.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü teoriyi uygulamayla, bilimi sanatla, gerçekliği sanalla sentezleme anlayışı üzerine kurulan bir alandır. İletişim bilimlerinin geleceğe taşınmasında önemli kapılar açma özelliğine sahip olan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nde, iletişim alanında teorik bilgiyi, uygulamalı eğitimle destekleyerek aktarmak ve bu alanda sektörün ve üniversitelerin ihtiyacı olan donanımlı meslek ve sanat insanları yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.