Çocuk Gelişimi

Çocuk Gelişimi Bölümü amacı, evrensel ölçütlere uygun eğitim sistemi içerisinde, çocukların beceri ve davranışlarını geliştirmek ve yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak amacıyla sürekli kendini geliştirebilen, toplum yararına çalışan, okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumlarındaki çocuklarla yakından ilgilenen, bilgisayar, drama, müzik vb. eğitimleri veren yardımcı eğitmenler yetiştirmektir.

Bölümün mezunları; okulların ana sınıflarında, kreşlerde, hastanelerin çocuk servislerindeki oyun odalarında çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda yeterli bilgiye sahip yardımcı eğitmen olarak çalışabilmektedirler.